Pressemeddelelser

Aktuelle pressemeddelelser udsendt af DANMAP vil kunne læses og downloades på denne side.
EU-forbud mod medicinsk zink til dyr har øget forbruget af antibiotika til smågrise

Brugen af antibiotika til dyr er generelt faldet. Men et EU-forbud mod at bruge medicinsk zink betyder, at forbruget af antibiotika til smågrise, der fravænnes fra soen, er steget. Det viser, DANMAP-rapporten for 2022 fra DTU Fødevareinstituttet og Statens Serum Institut.

Læs hele pressemeddelelsen her (pdf)

Opsigtsvækkende fund af antibiotikaresistens i kalkunkød 

Importeret kalkunkød viser overraskende høje niveauer af resistens overfor 3. generation cephalosporiner, der er antibiotika, som i høj grad bruges til at behandle mennesker. Det viser DANMAP rapporten for 2022 fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.

Læs hele pressemeddelelsen her (pdf)

Antibiotikaforbruget på hospitalerne stiger 

Forbruget af antibiotika på hospitalerne fortsætter med at stige, og var sidste år 24 procent højere end for ti år siden. Til gengæld fortsætter det samlede antibiotikaforbrug i samfundet med at falde. Det viser DANMAP-rapporten for 2022 fra Statens Serum Institut og DTU Fødevareinstituttet.

Læs hele pressemeddelelsen her (pdf)

Et af verdens største datasæt om antibiotikaresistens er blevet digitalt

DANMAP Explorer er et nyt digitalt værktøj fra DTU Fødevareinstituttet, som giver adgang til data om antibiotikaresistens i produktionsdyr og kød baseret på mere end 25 års overvågning.

Læs hele pressemeddelelsen her (pdf)

https://www.danmap.org/press-releases/press-releases-danish
2 DECEMBER 2023